بهبود سطح چربی خون با مصرف خشکبار

اثر درمانی مغزها ( خشکبار ) در بهبود سطح چربی خون

خوردن متوسط برخی خشکبار مانند بادام زمینی و بادام می تواند در کاهش کلسترول خون کمک کند. خشکبار حاوی چربی سالم و آنتی اکسیدان هایی است که به حفظ سلامت دستگاه قلبی و عروقی شما کمک می کند.

درهر هفته شما باید ۲ تا ۳ وعده خشکبار مصرف کنید. هر وعده خشکبار حدود یک سوم لیوان است. ولی در میزان مصرف خود دقت کنید ، زیرا خشکبار حاوی کالری فراوانی است. نکته مهم دیگر در مصرف خشکبار این است که از خشکبار بدون نمک استفاده کنید.

خوراکی های کاهنده ی چربی خون

خوراکی ها می توانند کلسترول مضر خون ( LDL ) را کاهش و کلسترول مفید خون ( HDL ) را افزایش دهند و نیز مانع اکسیداسیون LDL و در نتیجه کاهش صدمه به عروق شوند. این ها دقیقاً همان مواردی است که داروهای شیمیایی کاهنده ی چربی خون انجام می دهند.

خوراکی های مختلف مکانیسم اثرهای متفاوتی دارند. به طور مثال ” جو ” با کاستن ذخایر اسیدهای صفراوی در روده ها سبب کاهش چربی خون می شود ، یا آنتی اکسیدان ها با به دام انداختن LDL های اکسید شده به تنظیم چربی خون کمک می کنند.

نمونه خوراکی های کاهنده کلسترول بد خون 

 سیب ، جو ، هویج ، سیر ، گریپ فروت ، سبوس ، لوبیای سویا ، گردو و بادام می باشد.

مصرف آجیل و چربی خون

مداخلات غذایی با هدف کاهش غلظت کلسترول خون و تعدیل سطوح لیپوپروتئین های خون ، اساس برنامه های پیشگیری و درمان بیماری های قلبی و عروقی را تشکیل می دهند. به تازگی نیز مطالعات بسیاری در زمینه اثر دریافت مغزهای گیاهی بر کاهش ریسک بیماری قلب و عروق و کاهش سطح چربی خون صورت گرفته اند. باید بدانیم که مغزها مواد غذایی کاملی محسوب می شوند که در طول تاریخ توسط بشر مورد استفاده بوده اند و مشخصه های تغذیه ای منحصر به فردی نیز دارند : غنی از پروتئین گیاهی ، اسیدهای چرب غیر اشباع ، فیبر ، مینرال ، ویتامین و ترکیباتی مانند آنتی اکسیدان ها و فیتواستروژن ها.

طبق پژوهشی که جدیدا انجام شده در مطالعه ای که به تازگی  چاپ رسیده است ، نتایج ۲۵ مطالعه در ۷ کشور مختلف با ۵۸۳ شرکت کننده مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است. تمامی این مطالعات به مقایسه گروه کنترل با گروه مصرف کننده مغزها پرداخته اند. شرکت کنندگان از داروهای پایین آورنده ی چربی خون استفاده نمی کردند و به طور متوسط ۶۷ گرم مغز را در روز دریافت می کردند. این میزان مصرف با ۱ / ۵ درصد کاهش در غلظت کلسترول تام ، ۴ / ۷ درصد کاهش در LDL ( کلسترول بد ) و ۳ / ۸ درصد کاهش در نسبت LDL به HDL ( کلسترول خوب ) همراه بود. به علاوه سطوح تری گلیسرید نیز در افراد مبتلا به تری گلیسرید بالا ، کاهش ۲ / ۱۰ درصدی داشت. همچنین نتایج این مطالعه حاکی از آنند که اثرات مفید مغزها بر کاهش سطح چربی خون مرتبط با دوز مصرفی آنها می باشد و انواع متفاوت آنها اثرات مشابهی دارند.

نکته عملی 

نتایج مطالعات مختلف ، اثر درمانی مغزها در بهبود سطح چربی خون را تایید می کنند. درحقیقت مصرف مغزها منتهی به اثرات مطلوب در سطح چربی خون خواهد شد ( حداقل در کوتاه مدت ) و از توانایی بالقوه در کاهش ریسک بیماری های قلبی عروقی برخوردار است ، بنابراین مغزها ( البته به صورت خام و در حد اعتدال ) را در برنامه رژیم غذایی خود بگنجانید.

مقالات بعدی مارا در این زمینه دنبال کنید

محقق و مترجم: راضیه حسینی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × یک =