بازهم موردی جدید از مضرات نوشابه های گازدار
یک آشامیدنی گازدار در قیاس با نمونه بدون گاز (FLAT) همان آشامیدنی است و هیچ تفاوتی از دید اهمیت تغذیهای ندارد ولی اینکه چرا مصرف کنندگان ترجیح میدهند از آشامیدنیهای گازدار بهره ببرند فقط یک جواب دارد: تغییر ذائقه
در واقع عاملی که سبب پرطرفدار بودن نوشیدنیهای گازدار نزد مصرف کنندگان میشود احساس خوشایندی است که ذائقه اغلب افراد آن را میپسندد.
گاز موجود در این آشامیدنیها هنگام مصرف پرزهای چشایی را تحریک مینماید. و سبب میشود که فرد حس مثبتتری از استفاده آن داشته باشد.
البته گاز موجود در این آشامیدنیها در دستگاه گوارش و عمل هضم خوراک نیز تأثیراتی دارد.
گاز محلول در آشامیدنیهای گازدار را بالا ببرید حالت اسیدی سبب هضم مناسبتر مواد خوراکی در معده میشود.
این خصوصیت نکتهای است که از سالهای بسیار دور، مردم بطور تجربی به آن پی برده بودند و برای یاری به هضم خوراک از آن استفاده میکردند.
گرچه میبایست یک نکته را نیز در مورد استفاده آشامیدنیهای گازدار مورد عنایت قرار دهیم و آن، این است که استفاده زیادتر از حد این آشامیدنیها در مدت طولانی سبب میشود دستگاه گوارش به اندازه اسیدی که به شیوه تصنعی به همراه آشامیدنی وارد بدن میشود، عادت کند.
چنانچه این کار برای بدن به صورت عادت درآید سیستم هاضمه همواره نیازمند ورود این اندازه اسید به معده خواهد بود و چنانچه این رویداد نیفتد، عمل هضم خوراک به شکل مطلوب انجام نمیشود و به عبارتی قدیمی ترها معده تنبل میشود.
مضرات مصرف نوشیدنیهای گازدار
پژوهشگران آمریکایی به منظور نمایش دادن این پدیده ۵۰۰ نفر را مورد آزمایش قرار دادند؛ تمام عادتهای غذایی در یک پرسشنامه گردآوری شد؛ در این پژوهش مشاهده شد دو لیوان نوشابه ریسک مبتلا شدن به نقص کلیوی را ۲ برابر میکند، باید گفت در زمینه نوشابههای لایت هم همینطور است.
اختلال عملکرد و نارسایی کلیه یک بیماری رایج است و هم اکنون ۳ میلیون فرانسوی را تحت اثر گذاشته است.
یک پژوهش اخیر نشان میدهد اشخاصی که مقادیر فراوانی فرآوردههای خوراکی و نوشابههای حاوی فروکتوز مصرف میکنند، به اختلالات قلبی و سرخرگی و دیابت دچار میشوند.
این پژوهندگان درعین حال افزودند که منظور آنها فروکتوز طبیعی موجود در میوهها نیست بلکه منظور شربت ذرت آکنده از ماده فروکتوز است.
پژوهندگان تحقیقاتی را روی ۵۵۹ نوجوان و جوان ۱۴ تا هجده ساله انجام داده و متوجه شدند که برنامه غذایی آکنده از فروکتوز با افزایش فشارخون، دیابت و عفونتهای منتهی به ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی در رابطه است.
این بررسیها نشان داد: میانگین چربی خون خوب در جوانان و نوجوانانی که در مصرف قند فروکتوز زیاده روی میکنند، پایین است.