بیماری مینیر
دلهره (استرس) زیاد سبب کاهش شنوایی میگردد.
آیا زمانی است به طور غیرمنتظره گرفتار وزوز گوش و حالت گیجی (سرگیجه) شدهاید
این نشانههای با درجاتی از کاهش شنوایی و در بعضی موردها، با تهوع و بالا آوردن نیز همگام است، اما خوشبختانه با گذشت چند روز، این عارضهها به طور خود به خود رفع میشود، ولی پس از گذشتن زمانی، آفند (حمله) بعدی بروز میکند؟ حملهای که نشان از دچار شدن بنوعی بیماری گوش داخلی به نام «مینیر» دارد؛ بیماریای که چنانچه درمان نشود سبب از از دست دادن توانایی شنیدن خواهد شد.
علایم اساسی بیماری مینیر:
حملات مکرر گیجی (سرگیجه)، عدم تعادل همراه با دل آشوب (حالت تهوع)، استفراغ (هراش)، احساس پری و گرفتگی گوش، اندک شنوایی و وزوزگوش بعضی از داروها ساعت (کمتر از ۲۴ ساعت) و بعد از آن احساس گیجی و منگی و تا حدی بیحالی که چند روز تا بیشتر از یک هفته امکان دارد زمان ببرد از علایم اساسی بیماری مینیر است.
بعد از آفند (حمله) نخستین، گیجی (سرگیجه) از بین میرود و دردمند (مریض) احساس التیام و بهبود میکند و شنوایی نیز بهبود میابد.، ولی وزوزگوش و درجاتی از افت شنوایی امکان دارد باقی بماند.
البته بازه آفند (حمله) بعدی در اشخاص مختلف بطور کامل متغیر و امکان دارد دردمند (مریض) از چند هفته تا چند سال، بیعلامت باشد.
در این شرایط، شنوایی فرد بتدریج کاهش مییابد و تا زمان تشدید حملات، این اندک شنوایی به طور پیشرونده تشدید میشود.
مینیر، بیماری اشخاص پراسترس
بررسیها نمایش میدهد بیماری مینیر بطور کلی در جوامع شهری و پراسترس بیشتر گسترش دارد.
دلیل دقیق مبتلا شدن به بیماری مینیر مشخص نشده است، ولی عوامل ارثی و ژنتیک، عوامل روحی و عصبی، سبک (رژیم) غذایی، استرسهای شغلی و معاشرتی (اجتماعی)، مشکلات ساختاری گوش داخلی، بیماریهای عروقی، عفونتها، بیماریهای دستگاه دفاعی و ایمنی و مصرف سیگار و دخانیات در پیدایش آن تاثیرگذار است.
دلیل بیماری مینیر ، زیادی فشار مایع درونی گوش داخلی است که این زیادی فشار روی یاختههای (سلولهای) شنوایی و بخش تعادلی گوش، اثرگذاری (تاثیر) سوء میگذارد و در یاختههای (سلولهای) شنوایی، اندک شنوایی پیشرونده و وزو گوش شکل گیری میکند.
فشار مایع گوش داخلی با هر آفند (حمله) تشدید میشود، ولی در بازه حملات گرچه این فشار باقی میماند، ولی در دردمند (مریض) علامتی بروز نمیدهد و تنها در وضع تعادلی دقیق آثار خود را نمایان میکند.
وی تاکید میکند: عامل هایی که باعث افزایش فشار خون میشود مانند دلهره (استرس) یا استفاده از نمک و چربی بر زیادی فشار مایع گوش داخلی نیز اثر میگذارد.
همچنین تنگی رگهای خونی و کاهش گردش خون نیز از عوامل تاثیرگذار هم بر فشار خون و هم بر فشار مایع درونی گوش داخلی است.