بینی مردان از خانمها ده درصد بزرگتر است.
آمار نشان میدهد که انسانهای امروزی، نسبت به اجداد خود از ماهیچههای باریک پایینتر برخوردار هستند و درنتیجه به اکسیژن پایینتر احتیاج دارند. ولی سؤال اینجاست که: تا چه حد، میزان احتیاج به اکسیژن در تشکیل بینی مؤثر است؟
برای یافتن جواب این سؤال، دکتر ناتان هولتون به یاری گروهش، سایز و رویه رشد بینی ۳۸ خانم و آقا را طی مدت بیست سال و از سن ۳ سالگی شان مورد وارسی قرار داد.
در حقیقت در انتها تحقیق، اشخاص در سالهای ۲۰ سالگی به سر میبردند.
برآیند روشن کرد که آقایان و خانمها تا سن بالغ شدن دارای نسبت بینی یکسانی هستند.
تفاوت در ساختار جنسیتی و احتیاج به انرژی بیشتر، علتهای اساسی بزرگتر بودن بینی مردان در قیاس با خانمها است.
بطور کلی میزان توده عضلانی در بدن مردان خیلی افزونتر بوده و همین مسأله سبب ازدیاد احتیاج به اکسیژن بیشتر به منظور رشد و نگاهداری از بافت عضلات میشود.
بینی بزرگتر به معنی افزایش میزان اکسیژن دریافتی است که بعد از وارد شدن به گردش خون، نیاز ماهیچهها را تأمین میکنند.
«ناتان هولتون» از پژوهشگران دانشگاه آیوا تأکید میکند: طی فرآیند رشد، مقدار بدن خانمها و آقایان بیشتر میشود، ولی مردان شاهد رشد متناسب مقدار بینی هستند.
تفاوت در مقدار بینی در خانمها و مردان از سن حدود ۱۱ سالگی و مصادف با تغییرات بلوغ شروع میشود.
از این موقع رشد توده عضلانی در آقایان سرعت بیشتری پیدا کرده و در خانمها نیز شاخص توده چربی با افزایش مواجه میشود.
این رویه رشد از الگوی متغیرهای انرژی مانند مقدار استفاده اکسیژن، نیاز رورانه انرژی به منظور رشد و نرخ متابویسم پایه پیروی میکند.
«هولتون» خاطرنشان میکند: اجداد آدم از جمله نئاندرتالها با داشتن توده عضلانی بیشتر، به اکسیژن بیشتری نیز نیاز داشتند و به همین سبب دارای بینی بزرگتری بودند؛ ولی آدم مدرن بدلیل نیاز کمتر به اکسیژن دارای بینی کوچکتری است.