با این خوردنیها آسم خود را مهار کنید.
آسم بیماریست که سبب پیدایش ملتهب شدن در راه تنفسی ریه میشود.
این ملتهب شدن میتواند شمارا نسبت به محرکهای خاصی تحریک پذیر و حساس کند.
هنگامی که بدن به این محرکها جواب دهد، کارکرد ریه افت پیدا کرده و عمل تنفس بسختی اتفاق میوفتد.
از مسیر شناخت این عوامل محرک میتوانید تناوب و شدت حملات را به میزان قابل توجهی کنترل کنید.
یک کارشناس تغذیه درباره بیماری آسم اظهار نمود: آسم ملتهب شدن مجاری تنفسی بوده و از بااهمیتترین علایم آن میتوان به سرفه، خس خس سینه و حملههای سختی نفس اشاره کرد.
او در ادامه گفت: کمبود برخی ویتامینها از جمله منیزیم، سلنیوم، ویتامین ب ۶ و B۱۲ سبب تشدید حملات تنفسی در افراد مبتلا شده به آسم میشود.
ایشان ادامه داد: مغزها، غلات، ماهی، گوشت قرمز ، پیاز، گوجه اروپایی ، جگر و قلوه و برخی سبزیها با برگهای تیره منابع پرمایه و لبریز از منیزیم و سلنیوم هستند که مصرف آنها به افراد مبتلا به آسم توصیه میشود.
این کارشناس تغذیه افزود: تخم مرغ، دانه آفتاب گردان، سیب زمینی و فرآوردههای لبنی به خصوص شیر نیز محتوی مقادیر زیادی ویتامین ب ۶ و B۱۲ هستند که مصرف این مواد خوراکی شمار دفعات حمله تنفسی در افراد مبتلا شده به آسم را تقلیل میدهد.
او بیان کرد: انجیر و آب انجیر خیسانده شده، سیر تازه، هم چنین سیب و آب سیب نیز به کنترل بیماری آسم کمک میکنند.
وی دراین باره افزود: سیر برای گرفتاران به آسم مفید بوده و در اغلب موارد از سیر برای درمان آسم استفاده شده و توصیه میشود افراد مبتلا به آسم چند حبه سیر را با میزانی شیر گرم آمیخته و میل کنند.
افراد مبتلا به آسم قطعا هر روزه یک عدد سیب یا یک لیوان آب سیب طبیعی و موز را در برنامه تغذیهای خود وارد میکند.
این کارشناس تغذیه ادامه داد: هنگامی که فرد بیمار گرفتار سرفههای یکسره میشود، میتواند با آمیخته عسل و آب دمای اتاق سرفههای خود را تخفیف دهد.
کنترل بیماری آسم
او بیان کرد: به منظور التیام خس خس سینه مصرف یک آشامیدنی کافئین دار مانند قهوه میتواند باعث باز شدن راه تنفسی شده و اکسیژن رسانی به بیمار را التیام و بهبود ببخشد.
این کارشناس تغذیه افزود: آشامیدن آب یخ، مصرف سرکه، استفاده زیادتر از حد شکر و نمک و مصرف خوراکیهای محرک و داغ سبب تشدید حملات آسم خواهد شد.
وی توصیه کرد: افراد مبتلا به آسم از مصرف سیگار و دخانیات اجتناب کرده و قطعا در ساختار و رژیم تغذیهای خود تغییراتی ایجاد نمایند. به صورتی که از حساسیتهای خود نسبت به خوراکیها اطلاعات لازم به دست آورند.
این کارشناس تغذیه اظهار نمود: گنجاندن تمرینات ورزشی هوازی کمک شایانی به کنترل حملات تنفسی متعاقب از بیماری آسم میکند.